klassieker evenement

  • stae

    Zaterdag 28 augustus wordt er in midden Nederland een klassieke auto verkoopdag georganiseerd. Er is ruimte voor circa 200 a 225 auto?s. Plaatsen van 6x3 en 5x2,50 meter. Ook u kunt met uw te verkopen klassieker (tenminste ouder dan 25 jaar) deelnemen tegen geringe kosten. In de maanden mei t/m augustus zal er ruim aandacht worden geschonken in diverse bladen en kranten.

    Deze dag vindt plaats op een afgesloten buitenterrein.

    Heeft u interesse? Mail dan naar stae@hotmail.com

    U wordt dan op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen en ontvangt ook alle informatie.

    Dit evenement wordt georganiseerd door de (S)tichting (T)he (A)utomobile (E)xperience. Doelstelling van de stichting is op een niet commerciele basis liefhebbers van klassieke auto?s met elkaar in contact te brengen. De stichting heeft ook plannen voor een permanente ontmoetingsplaats met show- en sleutelruimte in midden nederland. Als u zich aanmeldt dan ontvangt u automatisch alle informatie.

    Graag tot ziens.

  • michiel

    Op zaterdag 28 en zondag 29 augustus vindt het Concours Paleis het Loo plaats in Apeldoorn, inclusief een clubgedeelte en een veiling door Christies. Een parallel klassiekerevenement organiseren in de regio Midden Nederland lijkt me dan niet zo'n slim idee, aangezoien alle liefhebbers dan in Apeldoorn rondlopen, maar goed. Hebben jullie ook een website??

    Michiel

  • reymond bronts

    19 SEPTEMBER 2009 OLDTIMERDAG APPELSCHA

    UITNODIGING VOOR ALLE OLDTIMER CLUBS

    OUDE- EN ANTIEKE VOERTUIGEN EN VOORWERPEN VAN 1900-1980

    Wat weer een genoegen om te zien en wat zijn ze leuk, de antieke voertuigen die in de schijnwerpers zullen staan op het terrein van Golfbaan de Hildenberg te Appelscha. De bestelauto van de bakker, de pick-up van de kolenboer, de terreinwagen van de boswachter en de stationwagon voor het grote gezin, luxe sportwagens, snelle renwagens, brommers, scooters, (snor)fietsen, vrachtauto's, tractoren, draaiorgels, stationair draaiende motoren, etc.

    DE MOOISTE DAG VAN HET JAAR

    Op zaterdag 19 september 2009 zal er weer een grote Oldtimerdag worden gehouden op Golfbaan De Hildenberg te Appelscha. De organisatie van deze Oldtimerdag Appelscha spreekt weer over: ”De mooiste dag van het jaar”, omdat het een genomineerd evenement is in 2008 en heeft er weer voor gezorgd, dat er op deze dag een groot aantal voertuigen tentoongesteld zullen worden van het bouwjaar 1900 tot 1984. Alles is verdeeld in categorieën voertuigen en zal zo ook op zijn plaats worden gezet, dus de auto’s, bussen, tractoren, brommers, scooters, vrachtwagens, draaiorgels, stationair draaiende motoren, brandweerwagens, fietsen, legervoertuigen, stoommachines en caravans zullen bij elkaar worden opgesteld. In 2008 waren er niet minder dan 1.200 voertuigen aanwezig die werden bewonderd door ruim 14.000 bezoekers. De inschrijving is echter nog niet gesloten Voor de organisatie is dat geen probleem, omdat het terrein van de Golfbaan groot genoeg is om alle voertuigen een plaatsje te geven. Alle deelnemers worden overdag in de gelegenheid gesteld een toerrit te rijden met hun voertuig welke hen langs de mooiste plekjes van Ooststellingwerf zal voeren. De toerrit zal ook weer per categorie worden verreden, al dan niet onder begeleiding.

    Het wordt een dag vol met activiteiten, ook voor de bezoekers en de eigenaren van de voertuigen die er niet voor kiezen aan een toerrit deel te nemen. Aanwezig zullen zijn op het terrein: een stoomdraaimolen, draaiorgels, een stoomtreintje, 2 grote stoomwalsen, levende kunst beeldend en nog heel veel andere zaken. Ook zal er een braderie zijn met meer dan 50 marktkramen waar alles wat gerelateerd is aan antieke voertuigen te krijgen zal zijn, zoals schaalmodellen, poetsmiddelen, reclameborden, kleding, enz. Uiteraard zullen er ook clubs van antieke voertuigen aanwezig zijn. Er zal ook de hele dag gezellig muziek worden gespeeld. Ook zal er een demonstratieplein zijn voor de diverse sponsoren om hun producten te tonen. Maar er is ook aan de kinderen gedacht. Zo zal er een Oldtimerkermis aanwezig, welke geheel op stoom zal draaien.

    Om het geheel een nog mooier karakter te geven heeft de organisatie Oldtimerdag Appelscha de beschikking gekregen over 3 hete luchtballonnen, die vanaf het terrein rond 18.00 uur de lucht in zullen gaan met passagiers. Een en ander is natuurlijk wel afhankelijk van het weer. Voordat het donker begint te worden zal men weer veilig landen. Een leuke niet alledaagse attractie.

    Voor zowel de deelnemers als de bezoekers is dit evenement gratis, wat betekend dat iedereen gewoon zonder te betalen naar binnen kan en als het moois kan bewonderen. Dit geldt tevens voor een groot aantal van de aanwezige attracties. Voor meer informatie of inschrijvingen kan men kijken op de website van de oldtimerdag, www.oldtimerdagappelscha.nl. De Oldtimerdag Appelscha zal plaats vinden vanaf 09.00 uur en zal duren tot na het oplaten van de hete luchtballonnen doch uiterlijk tot zonsondergang. Ook zal van het evenement weer een passende DVD worden gemaakt, wat ook weer een ieder kan bestellen, om thuis nog een rustig na te genieten.